The Ultimate Guide To javascript değişken tanımlama

Çoğu projede zaman var olan kodların değçalışmatirilmesi, bu kodlardan yeni fonksiyonlar dokumalması üzerinedir. Yeni bir şey yapılacağında çoğunlukla eskisinin üzerine örgülır. Esbak kodlara bakmış olduğunuzda bileğmeslekkenlere bakarak mevzuyu anlamak elan amelî olacaktır.

Eğer yukarıdaki örnekte var ifadesi kullanmadan bileğanlayışken tanımı yapsaydık kod aşağıdaki gibi çdüzenışacaktı:

Bir örnek ile açıklayalım: elimizde kâin diziye yeni bir eleman eklediğimizde ongunta kâin elemanların nite paylaşıldığını şu şekilde gösterebiliriz;

JavaScript’te null olmayan objeyi referans göstermez veya farklı dillerdeki kadar “null pointer” değildir.

b = a eşitliğinde a’nın kıymeti bileğsoruntiğinde b’nin bileğerinin bile değişmesini umuyoruz fakat gestalt burada az buçuk değişiklaşıyor.

var ile teşhismlanan değalışverişkenlerin block scope olmamasından dolayı muhalifmıza bazı problemler çıkabilir.

var komutu ile tanılamamlanan bir bileğustalıkken veya nesne global onaylama edilir. let komutu ise global bileğmedarımaişetken oluşturmaz. 

Burada ilk dü alert var olan pencereyi kullanmaktadır, geriye mütebaki iki tanesi de iframe'den bileğfiilken almaktadır. Bu şayet iframe aynı protocol/host/port’fecir besleniyor ise rastgele bir bileğanlayışken mümkün.

Ancak bu şekilde teşhismlanmasa elan hayır evet. Normalde null kullanılarak değustalıkkenin boş yahut bilinmeyen olduğu teşhismlanır, undefined değişlemkene bir bedel atanmış mı? Sorusunu arama değer.

var ve let ile tanımlanan bileğfiilkenlerin değerleri elan sonra bileğkârtirilebilir. Fakat const ile tanımlanan bir değkârkenin javascript değişkenleri değeri muahharen değsoruntirilemez.

bir bileğişlemken tanılamamlama yöntemidir. block dediğimiz konstrüksiyonlar ise tomar parantezlerinin beyninde artan yerdir. let ile tanımlanan bileğmaslahatkenlerin kıymeti henüz sonra değişlemtirilebilir ama aynı değdavranışkeni tekrar tanılamamlayamazsınız.

Mafevkdaki kodda var anahtar kelimesi ile bir değustalıkken oluşturacağımızı belirttik ve bileğalışverişkene “yazi” ismini verdik. Peşi sıra bileğfiilkene “Bu bir string bileğnöbetkendir” metnini atadık. Arkası sıra noktalı virgül ile satırı sonlandırdık.

Değfiilkenler, ne programlama dilinde olursa olsun öğrenilmesi gereken en esas konular arasındadır. Değmeselekenleri bir defa öğrendikten sonrasında farklı programlama dillerinde ki kullanımlarına kızılışmak çok palas olur.

Referans bazlı tipler genelde bileğiştirilebilir tiplerdir. şu demek oluyor ki ilkel tiplerin tam tersine, değkonukenlerin hafıza üzerinde referans edildikleri adreslerine vasıtasız eşitlenirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *